loader image
Chakra is een Sanskriet woord dat wiel of schijf betekent. In yoga, meditatie en Ayurveda verwijst deze term naar wielen van energie door het hele lichaam. Er zijn in totaal zeven hoofdchakra's, en elke chakra correspondeert met een bepaald punt op het lichaam en een bepaalde kleur. Elk chakra wordt ook geassocieerd met specifieke emoties en kwaliteiten.

Table of contents

Wat is een chakra en wat doen ze?

Chakra goddess meditation

Een chakra is een ronddraaiend energiecentrum in het lichaam dat levenskrachtenergie ontvangt, assimileert en uitdrukt. Er zijn zeven hoofdchakra’s die zich langs de ruggengraat bevinden die begint bij de basis en oploopt tot de kruin van het hoofd. Elk chakra is verantwoordelijk voor bepaalde fysieke, emotionele, mentale en spirituele functies.

Hoe je chakra’s openen?

Er zijn vele manieren om de chakra’s te openen en in balans te brengen. Enkele gebruikelijke methoden zijn yoga, meditatie, aromatherapie, kristaltherapie en geluidstherapie.

Wat zijn de voordelen van open chakra’s?

Meditating with Crystals Lotus Pose. Quartz Crystal Chakra Wand in Hands

Enkele voordelen van het hebben van open en evenwichtige chakra’s omvatten een verbeterde lichamelijke gezondheid, mentale helderheid en emotioneel welzijn. Wanneer de chakra’s uit balans zijn, kan dit zich uiten in fysieke emotionele of geestelijke gezondheidsproblemen.

Waar staan de verschillende chakrakleuren voor?

Reiki Self-Healing Treatment

Elke chakra heeft een corresponderende kleur dat het soort energie weergeeft waarop het trilt. De zeven belangrijkste chakrakleuren zijn rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet.

Welk voedsel en welke activiteiten helpen om je chakra’s in balans te houden?

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen en activiteiten die kunnen helpen de chakra’s in balans te houden. Bijvoorbeeld, het eten van veel fruit en groenten, het krijgen van regelmatige lichaamsbeweging, tijd doorbrengen in de natuur en mediteren kunnen allemaal helpen om de chakra’s in balans te houden.

Wat gebeurt er wanneer een chakra geblokkeerd is?

Ayurvedic Practitioner Using Gemstones and Crystals for Healing Female Patient Chakras

Wanneer een chakra geblokkeerd is, kan dit fysieke, emotionele of mentale gezondheidsproblemen veroorzaken. Als je denkt dat je als een chakra uit balans is, zijn er veel manieren om de chakra’s in balans te helpen brengen. Enkele veelgebruikte methoden zijn yoga, meditatie, aromatherapie, kristal therapie en geluids therapie.

Wat zijn de 7 chakra’s?

A typical reiki treatment lasts 60-90 minutes. However, treatments may be shorter or longer depending on the needs of the client.

1. De Wortel Chakra

De wortel chakra is gelegen aan de basis van de ruggengraat. Het wordt geassocieerd met de kleur rood en is verantwoordelijk voor onze overlevingsinstincten, gevoel van veiligheid en geborgenheid, en je geaard voelen.

2. Heiligbeen Chakra

De heiligbeen chakra bevindt zich net onder de navel. Het wordt geassocieerd met de kleur oranje en is verantwoordelijk voor onze seksuele en creatieve energie, gevoel voor plezier.

3. De zonnevlecht chakra

De het zonnevlechtchakra bevindt zich net boven de navel. Het wordt geassocieerd met de kleur geel en is verantwoordelijk voor onze persoonlijke kracht, gevoel van eigenwaarde en vertrouwen.

4. De hartchakra

De hartchakra bevindt zich in het midden van de borstkas. Het wordt geassocieerd met de kleur groen en is verantwoordelijk voor ons gevoel van liefde, mededogen en vergeving.

5. De keelchakra

De keelchakra bevindt zich in de keelstreek. Het wordt geassocieerd met de kleur blauw en is verantwoordelijk voor onze communicatie, zelfexpressie en waarachtigheid.

6. Het Derde Oog Chakra

Het Derde Oog chakra bevindt zich tussen de wenkbrauwen. Het wordt geassocieerd met de kleur indigo en is verantwoordelijk voor onze intuïtie, verbeelding en wijsheid.

7. Kroon Chakra

De kroonnchakra bevindt zich boven op het hoofd. Het wordt geassocieerd met de kleur violet en is verantwoordelijk voor onze verbinding met ons hogere zelf, spiritualiteit en het gevoel van eenheid met het universum.

Conclusie

Healing reiki chakra crystals on woman's hands. Gemstones for wellbeing, meditation, relaxation

De chakra’s zijn een belangrijk onderdeel van het menselijke energiesysteem. Ze zijn verantwoordelijk voor onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid. Wanneer de chakra’s uit balans zijn, kan dit zich uiten in fysieke, emotionele of mentale gezondheidsproblemen.

Er zijn vele manieren om de chakra’s te openen en om ze in balans te houden, zoals yoga, meditatie, aromatherapie, kristaltherapie en geluidstherapie. Door de chakra’s in balans te houden, kunnen we onze algehele gezondheid en welzijn verbeteren.

Als je het gevoel hebt dat je hulp nodig hebt om je chakra’s in balans te brengen, kan ik je helpen. Ik bied sessies aan die kunnen helpen om je chakra’s te openen en in balans te brengen. Voor meer informatie, bezoek mijn website of neem vandaag nog contact met me op.

Namaste

Share this post

Picture of Uriël Sabajo

Uriël Sabajo

My name is Uriel Sabajo and I am a spiritual healer with indigenous roots and a strong belief in Shamanism. Spiritual healing is a familiar concept to me.