loader image

Wat is reiki en hoe werkt het?

Table of contents

Wat is reiki ?

Reiki Back Therapy

Reiki is een vorm van alternatieve geneeskunde die energetische genezing wordt genoemd. Energieheling is gebaseerd op het geloof dat ons lichaam een onzichtbare levenskracht energie heeft die stroomt door ons heen en is wat ons in leven houdt. Als onze levenskracht energie laag is, zullen we eerder ziek worden of stress voelen, en als het hoog is, is de kans groter dat we gelukkig en gezond zijn.

Reiki-beoefenaars geloven dat ze kunnen helpen om onze levenskracht in balans te brengen energie door hun handen lichtjes op of bij ons lichaam te plaatsen. Er wordt gezegd dat het een manier is om positieve energie naar de behandelde persoon te kanaliseren.

Waar is reiki ontstaan?

Reiki is een Japans woord dat “universele levensenergie” betekent. De beoefening van reiki is in Japan ontstaan door een man genaamd Mikao Usui. Men zegt dat hij dit systeem van energetische genezing ontwikkelde nadat hij een krachtig spiritueel ontwaken had doorgemaakt.

Hoe gaat reiki in zijn werk?

Reiki Session with Woman

Reiki werkt door het kanaliseren van universele levenskracht energie in het lichaam om evenwicht en genezing te bevorderen. De beoefenaar legt zijn handen op of bij het lichaam van de ontvanger, met de bedoeling om helende energie te kanaliseren. Men gelooft dat deze universele levenskracht energie het vermogen heeft om fysieke, mentale en emotionele onevenwichtigheden te genezen.

Wat is reiki op afstand?

Reiki Self-Healing Treatment

Reiki op afstand is een vorm van genezing op afstand die kan worden gedaan zonder dat er fysiek contact nodig is. De beoefenaar zendt genezende energie naar de ontvanger op afstand, gebruik makend van zijn intentie en visualisatie. Men gelooft dat deze universele levenskrachtenergie het vermogen heeft om fysieke, mentale en emotionele onevenwichtigheden te genezen.

Wat zijn de voordelen van reiki?

Reiki heeft heel veel voordelen waaronder:

– Het verminderen van stress en angst.

– Het bevorderen van ontspanning.

– Het verhogen van energieniveaus.

– Helpen bij de genezing van fysieke, mentale en emotionele onevenwichtigheden.

– Het verbeteren van slaapkwaliteit.

– Verbetering van het welzijn.

Wat voel je tijdens een reiki behandeling?

Therapist giving Reiki treatment to woman

De meeste mensen voelen zich zeer ontspannen tijdens een reiki behandeling. Sommige mensen kunnen een warme sensatie in hun lichaam voelen, of tintelingen in hun handen en voeten. Sommige mensen vallen tijdens een behandeling in slaap, omdat het zeer ontspannend is. Sommige mensen kunnen emotionele ontlading ervaren tijdens een behandeling, omdat reiki kan helpen om geblokkeerde emoties los te laten.

Hoe lang duurt een reiki behandeling?

Een typische reiki behandeling duurt 60-90 minuten . De behandelingen kunnen echter korter of langer duren, afhankelijk van de behoeften van de cliënt.

Hoe gevaarlijk is Reiki?

Reiki is niet gevaarlijk en er zijn geen bijwerkingen bekend. Het is een zachte en niet-invasieve genezingsmodaliteit die gebruikt kan worden ter ondersteuning van andere vormen van behandeling. Het is echter belangrijk op te merken dat reiki niet mag worden gebruikt in plaats van medische zorg.

Hoe vaak moet je behandelingen ondergaan voor optimale resultaten?

Reiki Healing Session With Teenage Girl

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, aangezien de frequentie van de behandelingen afhankelijk is van de individuele behoeften. Sommige mensen kunnen baat hebben bij wekelijkse of tweewekelijkse behandelingen, terwijl anderen misschien maar om de maand of zo een behandeling nodig hebben. Het is belangrijk om te luisteren naar je lichaam en intuïtie om te bepalen hoe vaak je reiki behandelingen zou moeten krijgen.

Is reiki voor mij?

Reiki Lower Back Massage

Reiki is een zachte en niet-invasieve therapie die heilzaam kan zijn voor mensen van alle leeftijden. Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om stress te verminderen, ontspanning te bevorderen en je algemene welzijn te verbeteren, is reiki misschien iets voor jou

Conclusie

Als je geïnteresseerd bent in het ervaren van de voordelen van reiki, neem dan contact met me op om een behandeling te plannen. Ik bied in-persoon en op afstand behandelingen, en kan de behandeling afstemmen op je specifieke behoeften.

Namaste!

Share this post

Picture of Uriël Sabajo

Uriël Sabajo

My name is Uriel Sabajo and I am a spiritual healer with indigenous roots and a strong belief in Shamanism. Spiritual healing is a familiar concept to me.